Monday, March 26, 2007

Full tank, tack!


Tänk er en stad med 12-14 miljoner invånare. Alla har bil. Det är helt fascinerande. Även om stadsgatorna alltid är minst tvåfiliga blir det inte sällan rejäla trafikstockningar.
I LA finns det inget tunnelbanesystem, inga spårvagnar och knappt några bussar (faktum är att det knappt finns några taxibilar heller. På första kvällens helvetestur från mataffären försökte vi desperat vinka in en bulle för att slippa gå hem, men de få taxibilar vi mötte saktade inte ens in och taxichaufföreerna tittade misstänksamt på oss. Efteråt har vi fått veta att det inte är så man beter sig i LA. Taxichaufföreerna vill inte plocka upp någon på gatan av säkerhetsskäl - inte ens två svimfärdiga turister. Vill man ha en taxi får man snällt ringa och beställa).
Inte konstigt att de nojjar över oljepriset. I bilens förlovade land kostar bensinen, helt följdriktigt, mindre än hälften så mycket som mjölken. I går svängde vi in på macken eftersom vår stiliga cabriolet gick på de sista ångorna. Full tank kostade oss $31.54, ungefär 220 kronor. Pris per gallon $3.23 (ungefär 6 kr/l). En halv gallon ekologisk mjölk på lokala groceryn Ralphs kostar 3.50.
Där har Al Gore nåt att bita i.
I morse åkte blåkläderna på. Maja har bokat in alla sina doktorer för fotoprojektet. Jag ska jobba som fotoassistent med början i morgon. I morgon kväll ska vi gå ut och äta middag med Yasuko, en businessbekant till Alex som hjälpt oss med hotellet och hyrbilen. Jag har en och en halv timmes inspelning med en BBQ-fanatiker att skriva ut. Tur att det är dåligt väder...

2 comments:

Sonja said...

Hallå!
Just nu har jag bra täckning på både Nord-och Sydamerika eftersom jag får reserapporter varje vecka av en kompis som kuskar runt i Venezuela, och nu kompletterar ni bilden. Perfekt! Lille Ulveman är hur pigg, rask och fet som helst och vi fortsätter att försöka honom mätt och underhållen av bästa förmåga. Hans nya favoritnöje är att få en blöt tvättlapp lagd över ansiktet, då myser han så det är inte klokt. En kommande långresenär med flyg kanske, där bjuds det väl ångande handdukar... kram!

Eva&Maja said...

Kul att höra av dig! Ni får passa er så att inte Ulve skaffar sig dåliga vanor för framtiden. En lönnfet (om än pigg) 45-åring som gillar våtvarma omslag ger helt andra associationer :-) Hälsa maken!
Eva