Sunday, March 25, 2007

Lördag den 24 mars 2007

Vi bor på Highland gardens. Det är ett lägenhetshotell på Franklin Avenue, två gator ovanför Sunset Boulevard.
Portieren Pete hävdar att det är "close to everywhere. You can walk to everything". Det, skulle jag vilja säga, är en kvalificera en lögn. Det är snarare behagligt köravstånd till det mesta. I fredagskväll när vi kommit fram till hotellet efter närmare ett dygns resa fick vi veta att mataffären låg mer eller mindre runt hörnet.
Det tog oss åtminstone 20 minuter att gå.
Pete måste antingen vara en riktig atlet eller ha en mycket dimmig uppfattning om vad som kan betraktas som "walking distance".
Det sägs att Janis Joplin dog i en av lägenheterna här. Det står det ingenting om på hemsidan. Där nöjer man sig med att berätta om de kända människor som i perioder har levt här. På något sätt anstår det hotellet att ha huserat en död hippietjej. Det är i sig själv något av en bedagad skönhet. Poolområdet är otroligt stiligt, men jag har inte sett någon bada. Vattnet är fullt med löv och frön och hela poolen verkar inte vara rengjord på evigheter. Lobbyn andas 50-60-tal med en uppfräschning någongång på 70-talet. Men jag skulle inte vilja bo någon annanstans. Personalen är otroligt trevlig och gästerna en blandning av unga turister som kommit hit för en vecka och andra som kanske planerade att stanna i några dagar men sedan blev kvar.

No comments: