Tuesday, March 27, 2007

Tisdag 27 mars 2007 – Motvind i LAMiddagen blev inställd och fotojobbet ombokat. Det har på det stora hela varit en riktig skitdag.
Stämningen i lägenhet 129 på 7047 Franklin Avenue har tidvis varit ansträngd på gränsen till uppgiven.
Utöver jobb- och middagsdebaclet har vi stött på diverse U-landsproblem. Maja köpte en svindyra adapter i dag för att kunna ladda sina batterier till kameran. Men eftersom USA har lägre spänning i nätet (ge mig inga fysiklektioner om begreppen skulle vara helt åt skogen. Det är hur som helst mindre kräm i kontakterna) än i resten av världen så funkar inte laddaren. Så nu har hon en värdelös adapter, en laddare hon inte kan använda och inga batterier.
Det trådlösa nätverket vi kopplat upp oss mot för att bland annat kunna leverera bloggrapporter är sämre än ett dynamodrivet modem från Uzbekistan. Anslutningen bryts titt som tätt för att signalen (or whatever) är för dålig.
Hyrbilen vi har fått får man dessutom, av okända skäl, bara köra inom Los Angeles. Det insåg vi för ett par timmar sedan när vi började diskutera hur lån tid det kan ta att köra till San Diego där vi ska träffa ytterligare en läkare i morgon.
San Diego ligger vid mexikanska gränsen, ungefär 18 mil söder om Hollywood och kan inte ens med en mycket vidlyftig definition räknas till en av Los Angeles förorter.
Lite slokörade återvände vi till lägenheten efter en dag fylld av oförrättade ärenden. Men nu har vi gaskat upp oss (inte minst sedan den otroligt hygglige Dave på hyrbilsfirman låtit oss ta bilen till San Diego under förutsättning att vi byter ut den inför San Francisco-trippen på torsdag) och ska gå ut och äta på egen hand.
Jag har förresten kollat upp att det var i rum 109 som Janis tog sin sista sil, så vi behöver åtminstone inte bekymra oss för spöken....

3 comments:

Eva Flink said...

Hi there girls!
Ni vet väl att efter regn kommer solsken, och ....betänk att en helvetisk dag är inte att förakta i en reseskildring!

puss

Tjomme said...

Tja!

Låter som att det går både upp o ner Där Borta :)

Skönt att ni är två iaf, hade kanske varit tufft själv i det läget...

Lägger till en platityd till morsans: Bit ihop!

Närå, ni har min fulla sympati!

Jag är lite avis, trots motgångarna. Kul idé med bloggen (äntligen en vettig användning av detta överexploaterade fenomen)

Ska inte tråka ut er med obetydliga vardagsfutiliteter, men vi har iaf ett najs vårväder Här Borta. Men om katten själv fått välja så hade nog en cruise till San Diego inte suttit fel.

Ni lever vår dröm ;) Keep it up

pelle said...

Hej,
Efter ett antal försök och med benägen hjälp från svär/morsan och tjomme (direkt från sandlådan) kommer nu mitt första inlägg.
1) Mer bilder
2) Liten fysiklektion: gå till en riktig fotoaffär som har Nikon.
3) Kör försiktigt och ta hand om er

Puss och kram

Pelle