Thursday, April 12, 2007

Bilbärsärk


För några år sedan var jag på Frigoscandia i Helsingborg på ett föredrag för skånska livsmedelsföretagare som ville börja exportera sina varor till USA. Det enda jag minns från en ganska teknisk och tråkig föreläsning är ett av de råd företagarna fick: "Vill ni slå i USA – se till att sälja nåt som kan sättas i kopphållaren i bilen. Annars är ni chanslösa".
Jag minns det bara för att det var så absurt. Fram till den här resan. Nu fattar jag varför.
I en av alla de ändlösa bilköer vi suttit i sen vi kom hit såg jag i dag en kvinna som satt bakom ratten och åt lunch och läste tidningen samtidigt som hon väntade på att trafikproppen skulle lossna. Nånting måste folk göra för att inte tappa vettet.
Vi knappade in hemadressen till en av Majas plastikpatienter i östra Los Angeles på GPS:en. Uppskattad körtid om man håller hastighetsbegränsningarna: 41 minuter. Verklig körtid: 2 timmar. Hemfärden uppskattades ta 36 minuter. Verklig körtid: 1 timme och 50 minuter. Rush hour är inte morgon och kväll. Det är ett konstant tillstånd. Och även om GPS:en är bra, måste man alltid ha kartan med sig för att kunna lista ut bra smitvägar.
Idag hade vi två möten, vi kom en halvtimme för sent till båda och har tillbringat åtta timmar i bil. I morgon är det jag som packar både lunchlåda och en god bok..

4 comments:

Anonymous said...

Hej ,

Härliga bilder. Den här helgen kommer sommaren och hälsar på i Sverige med värme och mycket sol. Det kan vi behöva men nästa vecka är det som vanligt igen.
Snart är det dags för Lai och jag pryar hos Christoffer på helgerna för att kunna vara lite stand in när det skall till.
Pelle

Anonymous said...

Cabbat for the win!

Jag försöker intala mig att bilderna är från en film eller reseprogram, med Hans Wahlen runt hörnet, istället för er :)

Det funkar inte - fy fan vad det ser glassigt ut, åtminstone på bild!

Stackare som var tvungna att lämna villan i Palm Springs :)
Finns det inte en gammal 1700-talslag i England som ger squatters lagligt ägarbevis efter typ 3 månader...? Leta i lokala arkivet om det finns ngn "gammal" lag i Californien (typ sen 1880-talet gubevars) som ger er någon edge att lägga rabarber på huset... o.O

/Tomas

Eva&Maja said...

Wow! Hoppas vi hinner hem så kommer jag förbi och köper en cykelhjälm av dig!

Anonymous said...

varfor inte:)