Sunday, April 1, 2007

Fredag-Söndag Helg i Napa Valley och San Fran


Vi rör oss fritt mellan de sociala skikten i norra Kalifornien. I går kväll drack vi drinkar på ostronbaren Bistro Bouchon i Yountville, Napa Valley, tillsammans med vår vinmakare och italienaren som driver lunchrestaurangen Don Giovanni i Napa City. Enligt vår värd är Yountville det näst rikaste bostadsområdet i USA, mätt i förmögenhet per capita.
I kväll bor vi på sjabbiga Rode Inn i downtown San Francisco och lyssnar alltmer utmattade på hur våra rumsgrannar har högljudd sex mixat med skrik, skratt, fylleskrål och ilsket tjutande sirener.
Napa Valley är ett fantastiskt ställe. Det är Desperate Housewives och Falcon Crest i ett. Verkligen ett resmål för den som gillar vackra miljöer, god mat, gott vin och en air av det goda livet (med en medelinkomst över en miljon dolares). Utöver själva intervjujobbet besökte vi Francis Ford Coppolas vingård som enligt uppgift ska ha försörjt Coppola i årtionden. Hans filmer lär inte ha gett så mycket pengar förrän de senaste fem åren. Det är i alla fall så man ser det i Napa. Vi såg tyvärr inget av mr Coppola. Inte heller av Madonna som ska ha ett hus där (är det någon kändisexpert hemma som vet om detta stämmer? Det vore kul att veta om det bara är mytbildning kring området eller om hon faktiskt dyker upp på Safeways och köper mjölk till Lourdes).
Tillbaka i San Francisco hade vi planerat en riktig röjarkväll, men efter att ha sovit på saken ett par timmar på förkvällen blev det bara en bit mat och en drink. I morgon bär det hem till LA.

2 comments:

Lena Mellin said...

Hej

det var verkligen svårt att få in några kommentarere i dag, de dyker aldrig upp på er fina blogg.

1) Bengtsfors inne i dag - jättesnyggt.
2) Irene har inte fått barn. Har supertråkigt.

Lena

Eva&Maja said...

Jag vet! Vi är väldigt missnöjda. Men det är väl som på tidningen. Hälsan tiger still....
Tur att det finns nån man kan lita på :-)