Saturday, April 14, 2007

Lördag den 14 april – Det våras för carnivorerna


Den här bloggen har ju inte precis präglats av sex, drugs and rock'n roll. Men en chockattack kan jag i alla fall bjuda på. Jag tillhör nu åter köttätarnas skara.
Det var från början ett nyårslöfte, men starten gick trögt och det blev inte mer än en kycklingsallad innan jag åkte. Här blev det dock en chockstart med besök och middag hos vårt BBQ-case. Det var berg, och jag menar berg, av kött. Jag höll god min, åt och mådde som en råtta i två dagar. Efter det har det blivit ett par burgers (på In-and-Out-Burger och på den maxade dinern Johnny Rockets (milkshakes som i Pulp fiction)) och nu två dagars BBQ-tävling med diverse smakprov.
Så hur smakar det då? Tja, i princip ingenting. Jag är faktiskt besviken. Och den största förhoppningen med att börja äta kött igen, att få äta fantastiska delikatesser och få magnifika matupplevelser, har inte riktigt infriats. Det enda som känts riktigt övertygande i köttväg så här långt är BBQ-köttet som smakar rökt och är otroligt mört. Det andra är förvillande likt mina torra qournburgare. Jag lär inte bli någon stor köttfantast under överskådlig tid och en korv känns fortfarande otänkbart att sätta tänderna i. Men ändå. Lite av en revolution i ett annars odramatiskt liv.
Ikväll, efter två dygn av köttoverload, hade vi dock sushifrossa på Franklin Avenue. Shrimp tempura rolls, california crab rolls, california rolls med lax och laxnigiri. HUR GOTT SOM HELST!!

3 comments:

Rosa Luxemburg said...

Oooo Eva! Så nästa gång vi ses måste vi mata dig med vilt??? Nyårslöfte?

Anonymous said...

Bara om det blir på nyårsafton....

Anonymous said...

?!?!?!?!??!?!??!?!??!

Undrens tid är inte förbi alltså... endera dagen kanske Wille börjar göra sina läxor oxå (!)

/Tomas