Tuesday, April 10, 2007

Söndag 9 april 2007 – Den sista färden
Banjoland existerar fortfarande i allra högsta grad i USA. Man behöver inte åka mer än ett par timmar från LA för att åka rakt in i en tillvaro fylld av vita bönor, alkoholism och udda släktkonstellationer. Vi åkte från Highland Gardens i går eftermiddag för att vara med på en musikvideoinspelning med poporkestern The Killers i Lucern Valley i södra kanten av Mojaveöknen. När palmerna tog slut och bergen började stannade vi för att köpa glass. Butiksägaren tittade misstroget på oss. "Lucern Valley?! Vad ska ni göra där? Det är bara öken." Redan i glasshålan var uteliggarna fler, toaletterna sunkigare och värmen mer dallrande än tidigare. Därefter var det bara highway, sand och berg. Och en kaktusodling med en uppstoppad älg på ett altare inklätt i julglitter längs motorvägen.
Inspelningen innehöll allt man kan begära: musiker med divalater som inte stod i relation till deras framgångar, ett välfyllt cateringbord, en försvunnen billast med hästar, stenar i plast, grillad kalkon i gummi och en massa filmjeppar som gladeligen tog sig an oss (eftersom de ändå inte hade nåt bättre för sig så länge hästarna var försvunna).
Kändisspotting nummer 2 härmed avklarad. En av hästarna var med i den klassiska rullen City Slickers med Billy Crystal anno 80-nånting. Det var tyvärr den enda stjärna vi fick plåta, poporkestern surade och ville inte vara med på bild.
Skickar med en bild från morgonens skuffmarknad (car boot sale) på Melrose Avenue. Att sälja spegelramar kan ta kål på vem som helst....

2 comments:

Anonymous said...

Hysteriskt kul bild på cowboysaren... Av ngn anledning så är man ju sällan lika cool som man tänker sig i fantasin. Han tänkte nog inte heller att han skulle se ut så som cowboy.

R-M

Eva&Maja said...

I know... lite som jag i roddbåten. Som en bortkommen hösäck.