Sunday, April 15, 2007

Söndag den 15 april – rodd- och uppsatsextas


Den första bilden är tagen 07.30 i Marina del Rey söder om Santa Monica i morse. Det var strålande sol och helt vindstilla.
Det var precis som hemma i Årstaviken: folk är lite morgontrötta, man dividerar om vilken båt som blir bäst, fördelar roddplatser, bär ut grejerna och sen iväg.
När jag mailade Lions Rowing Club häromveckan och frågade om de hade några tips på var man kunde hyra båt, erbjöd de mig att köra ett pass med dem. De tränar varje vardagsmorgon klockan 05.00 och varje helgmorgon klockan 07.30. Inte ens den ohyggliga tiden kunde få mig att säga nej.
Jag har sett fram emot det hela veckan och tjatat Maja sönder och samman. In i det sista var jag övertygad om att det skulle bli dåligt väder, att båten skulle vara fullbemannad när jag kom dit eller att jag inte ens skulle hitta till båthuset (det sista höll faktiskt på att bli verklighet).
Men det blev av.
Vi körde en sweeper, dvs en smal båt där varje roddare har en åra var. Det var lite av en rysare med tanke på att min enda erfarenhet av dem så här långt är en mycket vinglig färd på Fyrisån i Universitetskapprodden i höstas. Det var ett rent teknikpass, så det blev inte så trötta armar, men väldigt många bra och nyttiga tips och dessutom knasigt roligt att få starta säsongen i Kalifornien (jag tror dock inte att jag kommer att bli någon framstående singelårsroddare, Malin så vi får nog nöta på i scullern. Det är verkligen otroligt svårt).
De hade väldigt fräsig utrustning: intercomsystem mellan koksen och roddarna, följebåt med tränare och båtställ på kullager. Men inget egenhändigt byggt gym... Där får de stryk av Hammarby med hästlängder.
Maja, som tappert gick upp i ottan och följde med, fick åka följebåt och plåta.
Nästa söndag är det Årstaviken som gäller.
I kväll skickade Maja iväg slutversionen av sin uppsats till skolan (i sista minuten helt enligt regelboken). Efter tredje morgonen i rad med väckarklockan inställd på hiskliga 06.00 blir det definitivt sovmorgon i morgon.

10 comments:

Eva Flink said...

det var en chockerande otippad nyhet Eva! - men jag håller med dig - kött är helt klart överreklamerat.
Grattis till överlämnandet Maja.
Vi ses snart!
kram kram

Eva&Maja said...

Det känns faktiskt otroligt dramatiskt hela köttgrejen. Men det lägger sig säkert och framåt sensommaren står jag säkert och trängs framför korvmojen som alla andra...
Maja somnade som en klubbad säl efter uppsatsansträngningen. Dags för mig att knoppa också.
Kram och godnatt
E

Anonymous said...

Vi har med stort intresse följt er resa "Over there". Välkommen hem till Sverige!
Hälsar Alva&Tage

Rosa Luxemburg said...

Är det roddklubben som kräver att du ska ha mer kött på benen, Eva?

Eva&Maja said...

Very funny... Men lite proteiner kan väl aldrig skada. Bra för träningen och så. Och det är ju så kämpigt att blötlägga bönor. Men som sagt var: det kommer ju fler nyår. Bjuder ni på bra fest, bjuder vi på bra nyårslöften!

Eva&Maja said...

Hej Alva&Tage!
Kul att vi har läsare haimifran! LA är kalas, men nästa tripp går definitivt till gammelgarn :-)

Anonymous said...

Jag blir lycklig av att se och läsa om att Eva, Eva Buskas, min buddy och lagkamrat har rott med Lions. Brorsan, som varit student i Santa Monica, blev också impad.
Köpte du några roddprylar där? Vet inte vad men ngt kanske är bra att ha.
Malin

Anonymous said...

Förresten, Eva... vi har städdag på klubben på söndag kl 11. Hoppas du pallar att komma. Föreslår rodd innan det.
Hela Hammarby Roddförening längtar efter dig. Jag berättade i dag, på styrelsemötet, om dina roddbravader i Amerikat.
Malin

Anonymous said...

Plötsligt blev det så himla mycket snack om rodd, jag känner mig därför föranlåten att berätta att jag idag har varit uppe spakat ett litet sportplan ( 60 års present).
En fantastisk upplevelse som gav mersmak.

Pelle

Eva&Maja said...

Det kan aldrig bli för mycket roddsnack! Men, man, va häftigt att flyga eget plan (eller eget och eget... det kanske får vänta lite men ändå..) Väntar med spänning på att få höra alla detaljerna framöver.
Malin: jag kommer på söndag, har redan tänkt messa dig och föreslå en dubbelsculler. Lite tajt om tiden om vi ska börja städa redan kl 11. Ska vi säga halvtio? Har förresten hittat buttercupsen i dag. Trodde först att det hade nåt med Reese Witherspoon att göra, därav den kanske någon långsökta frågan om det var nåt plastikrelaterat (jag är helt insnöad på liposuctions och breast- och nosejobs efter alla våra plastikläkarbesök ) Ses på söndag! Det ska bli så himla roligt!