Thursday, April 5, 2007

Torsdag den 5 april 2007 – Efter regn...
Idag träffade vi en svensk kvinna som driver cateringfirma i Hollywood. Utöver intervju och plåtning skulle vi också fotografera mat. Vi laddade redan i går med att minutiöst plåta vår egen piffiga lunchsallad hemma på hotellet för att kolla vinklar och ljus. Medan vi åt upp de slokörade salladsbladen konstaterade vi att bra matbilder kräver antingen studioljus eller strålande solsken.

När vi vaknade i morse bildade dimma och moln ett effektivt heltäckande grått lager över hela Los Angeles. Vi var försenade. Vi var tvungna att åka och handla färsk rekvisita (in case of emergency) och ny film. Det var rush hour i trafiken.
Kort sagt, det var mörka moln inte bara på himlen utan även lokalt i Ford Mustangen.
Men vi hann mirakulöst fram med tio minuter till godo och väl där var vår intervjuperson ett under av professionalism och hade dessutom förberett allting in i minsta detalj (våra avdankade rosmarinkvistar och körsbärstomater hade vi som tur var diskret stoppat ner i ryggsäcken innan hon öppnade dörren). Lagom när vi bar ut de första tallrikarna i trädgården för plåtning sprack himlen upp och solen agerade bättre ljuskälla än något studioljus i världen.
Maja plåtade så att kameran glödde utan att trilla ner i poolen även om det var nära emellanåt.
När vi lämnade den flotta Hollywoodvillan med ett berg av disk och kall mat bakom oss var det high five.

Efter en extremt lyckad plastikplåtning och en kändisspotting som grädde på moset övervägde vi att gå ut och fira alla framgångar ikväll. Men vi sparar oss till helgen. Då ska det bli röjarskiva av. Köpte en underbar 60-talsklänning på 2nd hand i går så nu saknas bara ett par strumpor och ett par grymma high heels för att jag ska bli snyggast på Sunset...

Skickar förutom arbetsbilderna med en bild av Majsan när hon korsar Wilshire Avenue, en av LA's mer trafikerade gator på väg från fotoaffären med sina senaste kontaktkopior i högsta hugg. Say no more...

No comments: